کاردرمانی بیش فعالی چه کمکی به کودکان میکند؟
در کاردرمانی کودکان بیش فعال کاردرمانگر در جلسات کاردرمانی بیش فعالی در بهبود مهارتهای زیر مداخله میکند:
- سازماندهی و برنامه ریزی
- مشکلات پردازش حسی
- توسعه مهارت های خودتنظیمی
- مهارت های حرکتی ظریف و درشت
- ایجاد استقلال در کارهای روزمره
بیایید هر یک از این 5 حوزه فعالیت کاردرمانی برای کودکان بیش فعال را دقیقتر بررسی کنیم تا ببینیم چگونه کاردرمانی به این کودکان کمک میکند.
1. سازماندهی و برنامه ریزی
در کاردرمانی بیش فعالی برای بهبود مهارت برنامهریزی و سازماندهی به کودک کمک می کنیم تا تکالیف را به مراحل کوچک قابل انجام تقسیم کند.
این کار باعث میشود کودکان بیش فعال هنگام انجام کار احساس گیج شدن نداشته باشند، و دقیقاً بدانند کار را باید از کجا شروع کنند.
یادگیری این مهارت میتواند در قالب کارهای سادهی روزمره باشد؛ اما همان تکالیف سادهای که برای کودکان بیش فعال و والدین آنها به چالشی بزرگ بدل شده است؛ مانند برنامهریزی و مدیریت تکالیف مدرسه، انجام وظایف محول شده به آنها مانند مرتب کردن اتاق یا تهیهی جدول زمانی برای کارهای روزانه.
ما در کاردرمانی کودکان بیش فعال ، استفاده از اطلاعات بصری را یکی از بهترین راهها برای کمک به برنامه ریزی و سازماندهی کودکان می دانیم. به عنوان مثال، ممکن است از نمودارهای تصویری ساده، یادداشتهای رنگی، کدگذاری رنگی و یا چک لیستها استفاده کنیم.
2. مشکلات پردازش حسی
مطالعات نشان داده است که حدود 40 درصد از کودکان مبتلا به ADHD دارای اختلال پردازش حسی نیز هستند.
کودکان مبتلا به اختلال پردازش حسی (SPD) ممکن است به اطلاعات حسی بیش از حد یا کمتر از حد پاسخ دهند. آنها ممکن است به طور دقیق اطلاعات حسی را تفسیر نکنند یا ممکن است یک اختلال حرکتی مبتنی بر حس داشته باشند.
ما در کلینیک بهعنوان کاردرمانگر ، با کودکان بیش فعال مبتلا به اختلال پردازش حسی کار میکنیم و با روشهای فعال، هدفمند و متناسب با سن و علایق کودک مداخلات درمانی انجام میدهیم تا کودک به تحریکات حسی پاسخهای مناسب بدهد و بتواند فعالیتهای روزمره را به خوبی در خانه و مدرسه انجام دهد.
ما همچنین استراتژی هایی را برای والدین ارائه می دهیم تا به مدیریت رفتار فرزندانشان در خانه کمک کنند و برای معلمان برای کمک به مدیریت رفتار با کودک بیش فعال در کلاس درس. اینها ممکن است چیزهای سادهای مانند توصیه به «جورابهای بدون درز»، فعالیتهای سنگین کاری، داشتن محل آرامش در مدرسه یا استفاده از کوسن نشستن Movin برای نشستن باشد.
3. توسعه مهارت های خودتنظیمی
خودتنظیمی یعنی ما قادریم احساسات و رفتارهای خود را تنظیم کنیم. کودکی که خودتنظیمی ضعیفی دارد ممکن است به خاطر یک مشکل کوچک دچار فروپاشی شود، مثلاً وقتی خانواده در حال بیرون رفتن از خانه هستند به او گفته می شود که باید با اسباب بازی مورد علاقه خود بازی نکند.
در کاردرمانی کمک به کودکان، ما از برنامه درسی Zones of Regulation استفاده می کنیم تا به بچه ها آموزش دهیم که چگونه احساسات و رفتار خود را تنظیم کنند.
ابزار بصری Zones of Regulation به چهار قسمت رنگی مختلف تقسیم میشود که هر یک نشان دهنده احساس متفاوتی است. به عنوان مثال منطقه آبی به عنوان منطقه غمگین و خسته دیده می شود و منطقه قرمز زمانی است که شما احساس عصبانیت می کنید. به کودکان آموزش داده میشود که تشخیص دهند چگونه احساس میکنند و در چه منطقهای هستند. سپس طیفی از استراتژیها را یاد میگیرند که به آنها کمک میکند تا به منطقه سبز بازگردند، یعنی زمانی که شما آرام هستید، توجه میکنید و به خوبی تنظیم میشوید.
4. مهارت های حرکتی ظریف و درشت
وظایف حرکتی ظریف شامل ماهیچه های کوچک دست می شود. کاردرمانگران به رشد مهارت های دست خط، گرفتن مداد، قدرت دست، هماهنگی چشم و دست، مهارت انگشتان و مهارت های دستکاری در دست کمک می کنند. بهبود در این زمینه ها ممکن است به کودک کمک کند تا از کارد و چنگال استفاده کند، بند کفش خود را ببندد یا خوانایی نوشتار خود را بهبود بخشد.
وظایف حرکتی درشت شامل عضلات بزرگ بدن می شود. ما به عنوان کاردرمانگر به کودکان کمک می کنیم تا از هر دو طرف بدن خود به طور هماهنگ استفاده کنند، قدرت مرکزی خود را توسعه دهند، از خط وسط عبور کنند، تعادل و مهارت های هماهنگی عمومی خود را بهبود بخشند. بهبود در این زمینه ها ممکن است به کودکان کمک کند تا فعالیت هایی مانند دوچرخه سواری، شنا کردن مستقل یا بهبود مهارت های فوتبال و مشارکت تیمی خود را انجام دهند.
5. توسعه استقلال در کارهای روزمره
کاردرمانگران با بچه ها کار می کنند تا بتوانند وظایف متناسب با سن خود را انجام دهند. این می تواند آماده شدن خود برای مدرسه در صبح، درست کردن یک میان وعده یا بستن کیف مدرسه باشد. ما در تجزیه و تحلیل وظایف آموزش دیده ایم، که وظایف را به مراحل کوچک قابل دستیابی تقسیم می کند. به این ترتیب کودک همیشه احساس مثبتی دارد و مشتاق به تسلط بر کار است. ما به عنوان کاردرمانگر از طیف وسیعی از راهبردهای مختلف برای ایجاد استقلال در کودکان استفاده می کنیم. اینها ممکن است شامل نمودارهای بصری، چک لیست، دستورالعمل های تکراری و تکرار زیاد باشد.
کاردرمانگران با تعداد زیادی از کودکان مبتلا به ADHD در زمینه های مختلف کار می کنند. در کاردرمانی کمک به کودکان، ما به روشهای مختلفی به کودکان مبتلا به ADHD کمک میکنیم، از جمله:
- جلسات کاردرمانی یک به یک
- برنامه فشرده حسی برای کودکان با مشکلات پردازش حسی
- برنامه های گروهی مهارت های اجتماعی و خودتنظیمی ما
- برنامه های گروهی دست خط