اختلالات یادگیری

پیشگیری از مشکلات یادگیری

پیشگیری از مشکلات یادگیری

اگر شک دارید، معطل نکنید. اگر احتمال می‌ دهید مشکلات یادگیری فرزندتان نیاز به رسیدگی خاص دارد لطفا برای دریافت کمک تعلل نکنید. در مواجهه با اختلال یادگیری هرچه سریع‌ تر اقدام کنید شانس اینکه فرزندتان بتواند به حداکثر پتانسیل‌ هایش دست پیدا کند را بالاتر برده‌اید.

اختلالات یادگیری در هر کودک به شکل خاصی خود را نشان می‌دهد. یک کودک ممکن است برای خواندن و هجی کردن مشکل داشته باشد، در حالیکه دیگری عاشق کتاب است اما در درک ریاضیات مشکل دارد. کودکی دیگر هم ممکن است برای درک آنچه دیگران می‌گویند یا مکالمه‌ها مشکل داشته باشد. مشکلات یادگیری تفاوت بسیاری با هم دارند اما همگی جزئی از اختلالات یادگیری هستند.

تشخیص اختلال یادگیری همیشه هم کار ساده‌ ای نیست و به علت گستردگی انواع آن، هیچ نشانه یا علامت واضحی که مدرکی دال بر یک اختلال باشد نمی‌ توان معرفی کرد. اگرچه، در هر سنی مشاهده و بروز برخی نشانه‌ ها معمول‌ تر است که اگر درباره‌ ی آنها اطلاع داشته باشید می‌ توانید به سرعت متوجه‌ ی احتمال اختلال یادگیری فرزندتان بشوید و به سرعت برای کمک گرفتن اقدام کنید

تشخیص دقیق مشکلات یادگیری

مراحل تشخیص مشکلات یادگیری:

  1. مراجعه به متخصص: اولین قدم این است که به یک متخصص روانشناسی، روانپزشک یا مشاور تحصیلی مراجعه کنید که در زمینه اختلالات یادگیری تخصص دارد.
  2. ارزیابی اولیه: متخصص معمولاً شروع به جمع‌آوری اطلاعات می‌کند که شامل نظرات والدین، معلمان و تست‌های اولیه است. این ارزیابی می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

– سوالات مربوط به تاریخچه خانوادگی

– بررسی پیشرفت تحصیلی کودک

– مشاهده رفتار کودک در محیط‌های مختلف

  1. آزمون‌های استاندارد: استفاده از آزمون‌های استاندارد برای سنجش مهارت‌های خواندن، نوشتن و ریاضی. این آزمون‌ها معمولاً توسط متخصصان مجرب انجام می‌شود. 📝
  2. تحلیل و تفسیر نتایج: نتایج آزمون‌ها و بررسی‌های انجام شده تحلیل می‌شود و متخصص اطلاعات را با توجه به ویژگی‌های فردی کودک و مقایسه با معیارهای استاندارد ارزیابی می‌کند.
  3. تنظیم برنامه درمانی: در صورت تشخیص اختلال یادگیری، متخصص می‌تواند یک برنامه درمانی یا آموزشی شخصی‌سازی‌شده برای بهبود مهارت‌های کودک تنظیم کند. این برنامه ممکن است شامل روش‌های تدریس خاص، مشاوره و استفاده از ابزارهای آموزشی باشد.

اختلال یادگیری یک مشکل عصبی است که باعث می‌شود مغز نتواند خوب اطلاعات را دریافت، ارسال و پردازش کند. این کودکان الزاما کم هوش نیستند و می‌توانند کودکان باهوشی باشند که در مهارت‌های تحصیلی مشکل دارند. این اختلال کاملا قابل درمان نیست اما می‌توان به روش‌های مختلف به این کودکان کمک کرد.

مرکز جامع توانبخشی سرو در زمینه اختلالات یادگیری کودکان اوتیسم، بیش فعالی، سندروم داون، کودکان کم توان ذهنی، اختلال یادگیری نوشتن، خواندن، ریاضی و.. فعالیت می نماید. جهت تماس با کلینک جامع توانبخشی سرو باشماره تلفن های  3734-8809-021 و 09355505670 تماس حاصل فرمایید